ANM: Marți și miercuri concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate

  • Marți și miercuri, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, transmite ANM.
  • Reacția ANM vine după ce în spațiul online au apărut zvonuri privind iminenta sosire deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.
  • Primăria din municipiul Tulcea transmite oamenilor să nu dea crezare mesajelor false, distribuite intenționat pe rețelele de socializare, menite să creeze panică în rândul populației.

Marți și miercuri, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM), după ce în mediul online au apărut zvonuri privind iminenta sosire deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

„În cursul zilei de azi (marți – n.r.) și mâine (miercuri), în estul și în sud-estul României, circulația aerului se va face din sector predominant nordic și nord-estic. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima zi a intervalului în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona montană aferentă temporar vitezele vor fi de peste 70…80 km/h. În restul teritoriului, circulația aerului se va realiza predominant din sector nord-vestic și vestic, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, cu precădere, în regiunile centrale. Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că pe parcursul zilei de astăzi și mâine (marți și miercuri – n.r.), deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate”, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Naționale de Meteorologie.

Reacția ANM vine după ce în spațiul online au apărut zvonuri privind iminenta sosire deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

Nu dați crezare mesajelor alarmante, provenite din surse neverificate! Pe WhatsApp, Facebook și alte rețele de socializare se propagă un mesaj fals privind iminenta sosire deasupra României a unui ,<nor toxic>, format în urma bombardamentelor din Ucraina. În ultima perioadă, astfel de mesaje cu conținut fals au creat panică în rândul populației. În acest moment, nu există niciun pericol în acest sens”, a transmis Primăria municipiului Tulcea.