• ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.
  • Temperaturile vor depăși pragul normal în următoarele două săptămâni, iar apoi vor reveni la valorile specifice acestei perioade.

Temperaturile vor fi peste valorile normale în următoarele două săptămâni, iar apoi se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și: METEO, 10 august 2021. ANM a emis un Cod Galben de caniculă pentru Bucureşti şi alte 18 judeţe.

Prognoza ANM pentru săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ale în regiunile intracarpatice și la munte.

Vremea în săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, dar și local deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza ANM pentru săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale și nord-estice.