• O stație de monitorizare din Sicilia a raportat o temperatură de 48,8 Celsius, despre care unii oameni de știință cred că ar putea fi cea mai ridicată din istoria europeană.
  • Temperatura record, care trebuie verificată de Organizația Meteorologică Mondială (OMM), a fost raportată aproape de orașul Siracuza, în sud-estul insulei Sicilia.
  • Au fost raportate pagube grave și în Calabria, vârful „cizmei” Italiei, unde unele familii și-au părăsit casele și un bărbat a murit miercuri.

Incendii provocate de vânturile fierbinți au apărut joi în sudul Italiei, la o zi după ce o stație de monitorizare din Sicilia a raportat o temperatură de 48,8 Celsius, despre care unii oameni de știință cred că ar putea fi cea mai ridicată din istoria europeană, relatează Reuters.

Temperatura record, care trebuie verificată de Organizația Meteorologică Mondială (OMM), a fost raportată aproape de orașul Siracuza, în sud-estul insulei Sicilia.

„Dacă datele sunt validate, ar putea deveni cea mai mare valoare înregistrată vreodată în Europa, depășind recordul anterior de 48 de grade măsurat la Atena pe 10 iulie 1977″, a scris meteorologul Manuel Mazzoleni pe 3Bmeteo.com, un site de specialitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Pompierii au declarat pe Twitter că au efectuat peste 500 de operațiuni în Sicilia și Calabria în ultimele 12 ore, folosind cinci avioane pentru a încerca să stingă flăcările. Ei au spus că situația este acum „sub control” pe insulă.

Au fost raportate pagube grave și în Calabria, vârful „cizmei” Italiei, unde unele familii și-au părăsit casele și un bărbat a murit miercuri.

Se așteaptă ca temperaturile să crească în mai multe orașe italiene, inclusiv în capitala Roma, vineri, când canicula ar putea atinge apogeul, potrivit unui buletin al ministerului sănătății.