Avertizare ANM. Cod galben de ploi în nord-vestul țării: județele vizate

Sursă foto: Hepta, Mediafax Foto
  • ANM a emis o avertizare Cod galben.
  • 10 județe din țară sunt vizate.
  • Miercuri, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de cantități de apă însemnate valabilă de marți, la ora 12.00, până miercuri la ora 10.00. Vremea rea va fi în Maramureș, Crișana și în nord-vestul Transilvaniei.

Va ploua în cantități importante în regiuni din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Maramureș, Arad, Bihor, Satu Mare, Hunedoara și Alba, potrivit ANM.

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana vor fi averse și descărcări electrice, anunță meteorologii.

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat, în special la munte, 40…45 l/mp.

Miercuri, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ.