• ANM a emis o serie de averizări cod portocaliu și galben, de instabilitate atmosferică accentuată și de disconfort termic.
  • Codul portocaliu este valabil pentru intervalul 5 iulie, ora 12:00 – 5 iulie, ora 23:00 și privește o instabilitate atmosferică accentuată.
  • În București, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp, anunță ANM.

Codul gaben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil până pe 6 iulie, la ora 03:00 și privește sud-vestul, centrul și local în sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Instabilitatea se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, anunță ANM.

Codul galben de disconfort termic este valabil în perioada 05 iulie, orele 12:00 – 19:00.

În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia și sudul Moldovei, inclusiv în București, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33-35 de grade.