• Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de ploi.
  • Avertizarea este valabilă în mai multe zone din județul Hunedoara, până la ora 11:00.
  • Județul se află sub Cod roșu de inundații până la ora 12:00.

Potrivit ANM, sunt vizate zonele de munte și localitățile Vulcan, Lupeni, Uricani, Hațeg, Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Baru, Sălașu de Sus, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, General Berthelot din județul Hunedoara.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor cumula 20-30 l/mp, după ce în ultimele 4 – 6 ore s-au cumulat în zonă cantități de apă de 40-60 l/mp.

Potrivit ISU Hunedoara, zona se află sub avertizare Cod roșu de inundații până la ora 12:00 şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„La ora 06:30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-Alert de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, a transmis ISU Hunedoara.

Mai multe gospodării și drumuri, printre care DN 66A, au fost inundate în județul Hunedoara, după revăsarea râului Jiul de Vest.