• Cultura nativă americană au denumit această lună plină „Luna Vânătorului”.
  • Eclipsa de Lună începe la ora 21:01, odată cu primul contact al Lunii cu penumbra.
  • Cătălin Beldea: „ La 23:14 este fază maximă a eclipsei.”

Pregătește un binoclu sau un telescop mic, pentru că astăzi ai eclipsă parțială de Lună, în timp ce planeta Jupiter va străluci lângă ea. Evenimentul astronomic de astăzi va dura 4 ore și 28 de minute.

Cătălin Beldea, vânătorul de eclipse, a fost la Aleph News și a spus că: „În primul rând și în primul rând, nu trebuie să vă descurajați dacă n-aveți binoclu sau telescop deoarece vede cu ochiul liber.”

„Începând cu ora 21:00 luna intrăm penumbră prima dată, dar nu se observă aproape nimic. Abia de la ora 22:00 începe să se vadă ceva pe partea de jos a lunii, iar la ora 20:30 începe să intre în umbra pământului adică se întunecă ușor, ușor în partea de jos și ține vreo oră și un sfert. Faza de maximum este la 23:14, deci toată lumea cu ochii pe cer!”, a adăugat Cătălin Beldea.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Luna vânătorului provine de la americanii nativi. Practic sunt niște denumiri date de amerindieni la un moment dat. Sunt niște denumiri foarte frumoase. Dacă le ținem minte, înseamnă că ne și uităm la lună plină, iar momentul de lună plină înseamnă că la un moment dat vom avea și câte o eclipsă”, a adăugat Cătălin Beldea.

Citește și: