• Furtuna tropicală Ida a adus inundații catastrofale în New York şi New Jersey și în premieră s-a autorităţile au declarat stare de urgenţă în metropola americană.
  • La New York au căzut 80 de litri pe metrul pătrat, iar la New Jersey peste 200, în mai puțin de o oră.
  • Metroul s-a închis, iar rutele feroviare şi aeriene dinspre New York şi New Jersey sunt suspendate.

În New York a fost declarată stare de urgență, după inundațiile cauzate de Uraganului Ida. Metroul s-a închis, iar rutele feroviare și aeriene sunt suspendate.

Situația în statul american este cumplită. Cel puțin 43 de oameni au fost uciși în New York, New Jersey, Pennsylvania și Conneticut după ce Ida a lovit regiunea. Iar furtuna a lăsat peste 150.000 de case fără curent electric.

Bill de Blasio, primarul orașului New York, a descris situația drept un ”eveniment meteorologic istoric” și le-a cerut oamenilor să evite să iasă din case, din cauza condițiilor periculoase de pe drumuri, provocate de inundații.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Președintele american Joe Biden promite ajutoare pentru sinistrați. Statele afectate de uragan lucrează alături de Crucea Roșie pentru a deschide 50 de adăposturi pentru cei afectați. El reamintește că este reală criza climatică și că trebuie să fie mai bine pregătiți. Președintele Statelor Unite ale Americii va vizita astăzi Louisiana pentru a analiza daunele provocate de uragan.