• Oficialii au declarat că joi, 22 iunie 2023, a fost cea mai călduroasă zi de iunie din 1961 până în prezent.
  • Mercurul din termometre a ajuns la 41,1 grade Celsius.
  • Luna trecută, cel mai mare oraș al țării, Shanghai, a înregistrat cea mai călduroasă zi de mai din ultimul secol.

La Beijing s-a înregistrat cea mai călduroasă zi de iunie din ultimii 60 de ani, mercurul atingând 41,1 grade Celsius potrivit autorităților meteorologice chineze, informează BBC.

Orașul se confruntă cu un val de căldură, temperaturile extreme urmând să persiste până la sfârșitul lunii iunie. Joi, oficialii au declarat că a fost cea mai călduroasă zi de iunie de la începutul înregistrărilor, în 1961.

Luna trecută, cel mai mare oraș al țării, Shanghai, cu 25 de milioane de locuitori care trăiesc pe coasta de est, a înregistrat cea mai călduroasă zi de mai din ultimul secol. Peste 21 de milioane de oameni trăiesc în Beijing.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Joi, o stație meteo din nordul orașului a înregistrat o temperatură maximă de 41,8C. Autoritățile au emis anterior o alertă portocalie, a doua cea mai severă avertizare meteo, spunând că temperaturile ar putea ajunge la 39C în zilele de până sâmbătă.

Biroul național de meteorologie a emis, de asemenea, o alertă de caniculă săptămâna trecută – cu două săptămâni mai devreme decât în anii precedenți. Autoritățile locale din Beijing, Tianjin și din alte orașe din nordul și estul Chinei au recomandat oamenilor să suspende munca în aer liber în cele mai fierbinți momente ale zilei și să primească ajutor medical dacă prezintă simptome de insolație.
Unele au avertizat, de asemenea, oamenii și întreprinderile să își limiteze consumul de energie electrică.

Săptămâna trecută, Administrația Națională a Energiei a organizat primul său exercițiu de urgență din istorie în regiunea de est a Chinei, simulând o supratensiune și o pană de curent în cazul unor eventuale întreruperi de energie la scară largă.

Citește și: