Infotrafic: Ceață densă și vizibilitate redusă pe mai multe drumuri din România. Județele cele mai afectate de fenomenul meteo

COD galben de ceață pentru Argeș, Dâmbovița și Prahova. Valabil doar în această dimineață Sursa Foto: Hepta
  • Pe alocuri, vizibilitatea este redusă sub 50 de metri
  • Este semnalată ceață densă pe autostrada A2 București-Constanța, dar și pe autostrada A1 București-Pitești
  • Șoferii sunt sfătuiți să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață pe mai multe artere din județele Constanța, Călărași, Teleorman, Ialomița, Ilfov și Cluj, pe alocuri vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se circulă în condiții de ceață densă, sâmbătă dimineața, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Constanța, Teleorman, Călărași, Ialomița, Ilfov și Cluj.

De asemenea, este semnalată ceață densă și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A2 București-Constanța, dar și pe autostrada A1 București-Pitești, între kilometrii 64 (loc. Olteni, jud. Dâmbovița) – 11 (București).

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice, informează polițiștii rutieri.

Astfel, ei îi sfătuiesc pe șoferi să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiunii tehnice, șoferii trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.