După inundațiile istorice, China a fost lovită de taifunul In-Fa. Peste 100.000 de oameni au fost evacuați

Rescue team are busy helping trapped residents to move to safe area, after Fanpo Village are badly hit by the historical flood in Liuhe Town of Xingyang City, central China's Henan Province, 22 July 2021. China a fost lovită de inundații puternice în luna iulie. Foto: Hepta

Taifunul In-Fa a lovit duminică estul Chinei, provocând evacuarea a peste 100.000 de persoane, anularea zborurilor şi oprirea operaţiunilor comerciale, potrivit rapoartelor media citate de Bloomberg.

In-Fa a lovit în Zhoushan, provincia Zhejiang, la prânz, cu un vânt de 38 de metri pe secundă, a declarat administraţia meteorologică din China.

Autorităţile locale au dispus închiderea şcolilor, pieţelor şi afacerilor şi au evacuat peste 100.000 de persoane.

Furtuna tropicală va lovi din nou în oraşul Jiaxing din provincia Zhejiang şi în districtul Pudong din Shanghai în cursul zilei de duminică, a declarat Centrul Meteorologic Naţional.

Taifunul vine după inundaţiile istorice de săptămâna trecută din provincia centrală Henan, unde au murit cel puţin 56 de persoane, potrivit Xinhua.

Numărul de morţi include 12 persoane care au fost ucise după inundarea metroului din capitala Zhengzhou. Oraşul cu peste 10 milioane de locuitori a înregistrat precipitaţii record, nivelul mediu dintr-un an căzând în doar trei zile.