• Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISU BIF) a intervenit, sâmbătă, pentru remedierea mai multor situaţii de urgenţă apărute ca urmare a ploilor abundente din Capitală.
  • În urma furtunii, au căzut 39 de copaci, iar 26 de maşini au fost avariate.
  • În multe zone din ţară sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care traficul se desfăşoară în condiţii de ploaie abundentă, cu rafale de vânt.

În multe zone din ţară, sâmbătă seara sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care traficul se desfăşoară în condiţii de ploi abundente, cu rafale de vânt, astfel încât poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

În multe zone din ţară sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care traficul se desfăşoară în condiţii de ploaie abundentă, cu rafale de vânt. Astfel, poliţiştii le recomandă şoferilor să crească distanţa de siguranţă între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcţiei şi să evite staţionarea în apropierea copacilor. ANM a emis avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate şi ploi valabile în cea mai mare parte a ţării până luni dimineaţă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie în intervalul de 28 – 30 mai, respectiv cod galben pentru Bucureşti şi cod portocaliu pentru judeţele limitrofe, care previzionează pentru Capitală ploi în cantitate de 10-20 l/mp, izolat 30 l/mp, iar pentru zonele limitrofe, de 50-90 l/mp, este posibil să se înregistreze acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale oraşului, informează Apă Nova.

Luând în calcul lucrările majore de investiţii privind reabilitarea colectorului A0, este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de acesta, ca urmare a depăşirii capacităţii de transport, în special în zonele Tineretului, Olteniţei şi, adiacent, Splaiul Unirii. Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă şi canalizare pentru municipiul Bucureşti, este pregătită să intervină cu 17 hidrocurăţitoare, 56 autoutilitare, 31 echipamente de pompare şi un personal format din 140 specialişti”, potrivit Apa Nova.

Potrivit sursei citate, echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potenţial risc de acumulare. De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi Societatea de Transport Bucureşti, pentru a minimiza impactul posibilelor depăşiri de nivel pluviometric asupra locuitorilor Capitalei.