Cod galben de ploi puternice în cea mai mare parte a ţării

ploi torentiale - Coreea
  • Avertizarea este valabilă de duminică, la ora 12.00, până luni, la ora 22.00.
  • La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei şi local în Transilvania şi Maramureş vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, scrie în avertizare.
  • În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…40 l/mp şi pe arii restrânse 50…70 l/mp, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Meteorologii au instituit Cod galben de instabilitate atmosferică şi de ploi abundente în cea mai mare parte a ţării.

Avertizarea este valabilă de duminică, la ora 12.00, până luni, la ora 22.00. Specialiştii spun că urmează o perioadă cu instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ.

La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei şi local în Transilvania şi Maramureş vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, scrie în avertizare. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…40 l/mp şi pe arii restrânse 50…70 l/mp, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.