• Județele Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman și municipiul București se află sub cod portocaliu de caniculă.
  • Administrația Națională de Meteorologie avertizează că luni dimineața s-a înregistrat un fenomen rar și anume apariția cețurilor.
  • Codul galben de ceată ce determină scăderea vizibilității sub 200 de metri a fost valabil în 30 de localități.

Valul de caniculă se va intensifica pe parcursul zilei de azi în județele Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman și muncipiul București, unde se anunță disconfort termic accentuat și cod portocaliu de căldură, scrie Administrația Națională de Meteorologie.

Codul portocaliu este valabil în cele 7 județe, iar restul țării se află sub cod galben de căldură. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38-39 grade Celsius și indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

„Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii”, a avertizat ANM.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Ceată densă în centrul României

Meteorologii au fost surpinși să anunțe un fenomen rar pe timpul verii. Este vorba despre ceată care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Codul galben a fost valabil până la 8:30 în această dimineată, vizată fiind zona depresionară a județului Harghita.

Codul a fost valabil și 30 de localității precum Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăușaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc și Racu.

Citește și: