Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată țara, vineri. Cum va fi vremea în weekend

Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată țara, vineri. Cum va fi vremea în weekend
  • Meteorologii anunță cod portocaliu de vreme rea, în aproape toată țara, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
  • Avertizarea este valabilă de vineri de la ora 12.00 până sâmbătă la ora 02.00.
  • O altă alertă cod galben de precipitații este valabilă până luni la ora 10.00 și vizează toată țara.

UPDATE: Cod roșu de vijelii, grindină și ploi în Constanța și Tulcea, vineri

Meteorologii au emis, vineri, o atenționare cod roșu de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județele Constanța și Tulcea, valabilă până la ora 16:30.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), sunt sub cod roșu localitățile Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Crucea, Pantelimon, Târgușor, Saraiu, Horia, Grădina, Vulturu și localitățile Casimcea, Stejaru și Beidaud, din județul Tulcea.

Se vor semnala averse ce vor cumula 50 l/mp, dar în zonă s-au acumulat în ultima oră 40 – 50 l/mp.

De asemenea, sunt prognozate descărcări electrice, grindină și vijelie.

Atenționarea cod roșu este valabilă până la ora 16:30.

Vremea în țară, în cursul zilei de vineri

De vineri, de la ora 12.00 până sâmbătă, la ora 02.00 sunt anunțate perioade de instabilitate accentuată.

Astfel, vineri după-amiaza și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50 – 80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

De asemenea, de vineri, de la ora 10.00, până sâmbătă la ora 10.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp, întreaga țară fiind sub cod galben de precipitații.

Vremea în weekend

O altă alertă cod galben care vizează toată țara va intra în vigoare sâmbătă la ora 10.00 și este în vigoare până luni, la ora 10.00. În acest timp vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.