COD PORTOCALIU de inundații în trei județe valabil până la miezul nopții

Urmele inundațiilor puternice. Un drum naţional din judeţul Cluj a fost rupt de apeUrmele inundațiilor puternice. Un drum naţional din judeţul Cluj a fost rupt de ape Sursă foto: Mediafax

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Braşov, Harghita şi Covasna, valabilă până la miezul nopţii.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Râul Negru, judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

Fenomele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Râul Negru – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Lemnia – amonte S.H. Reci, Târlung – bazin superior.

Atenţionarea este valabilă până la miezul nopţii.