Cod portocaliu de ploi în Dobrogea. Cod galben în aproape tot restul ţării

Avertizare meteo pentru județul Ilfov: COD PORTOCALIU de furtuni O nouă avertizare ANM de ploi abundente. Foto: Profimedia

Meteorologii au emis luni dimineață o avertizare cod portocaliu de ploi abundente în judeţele Tulcea şi Constanţa şi de cod galben în aproape tot restul ţării.

Potrivit ANM, în judeţul Tulcea şi zona costieră a judeţului Constanţa se vor înregistra ploi ce vor depăşi 50-70 l/mp. Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare luni la ora 15.00 şi este valabilă până marţi, la ora 21.00.

Codul galben de ploi şi instabilitate atmosferică va intra în vigoare luni la ora 12.00 şi va rămâne în vigoare până marţi la ora 21.00.

Harta județelor vizate de codurile portocaliu și galben.

În acest interval, în Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Când se încălzește vremea

În Banat, Crişana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul şi nord-vestul Munteniei, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat, grindină.

Meteorologii mai spun că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.