• Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, un cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale.
  • De asemenea, ANM a emis două coduri portocaliu și galben de caniculă în județele din sudul țării.

Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

Astfel, la început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În plus, în intervalul 5 august, ora 21:00 – 6 august, ora 06:00 a fost emis un cod galben. Vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Sudul țării nu scapă de caniculă

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade, fiind emis un cod portocaliu în aceste județe.

Totodată, astăzi, în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.