Cod roșu de viscol și vânt în 9 județe. În Capitală va fi cod portocaliu

ninsoare
  • Cod roșu de viscol și vânt în zona montană din 9 județe, de miercuri seara până joi dimineață.
  • În Capitală va fi cod portocaliu de vânt și ninsoare.
  • ISU recomandă evitarea călătoriilor, dacă nu sunt absolut necesare
  • Panourile antiorbire de pe A2 București-Constanța, smulși din cauza vântului

Începând de miercuri de la ora 18:00 până joi la ora 8:00, metereologii anunță viscol puternic cu rafale de peste 100…120 km/h și vizibilitate redusă spre zero în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău.

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

De asemenea, de miercuri ora 22:00 până joi la ora 08:00, se anunță intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

De asemenea, de miercuri de la ora 17:00 până joi la ora 08:00 în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei va fi cod portocaliu de vânt și viscol.

În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității.

Avertizarea cod portocaliu vizează și Bucureștiul. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) recomandă evitarea călătoriilor, dacă nu sunt absolut necesare, dar și instalarea aplicației oficiale a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

De joi dimineață până la ora 12:00 se menține codul portocaliu de vânt, ninsoare viscolită și spulberată în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea. Vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80…90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Panourile antiorbire de pe parapeții montați pe Autostrada A2 București au fost smulși din cauza vântului puternic și au ajuns pe carosabil, informează IGPR. Nu a fost nimeni rănit.

Sursă foto: Mediafaxfoto