Meteo, 16 mai: Vremea va fi instabilă în toată țara. În unele zone va ploua torențial

  • Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade Celsius în Dealurile de Vest și 25 de grade Celsius în Moldova
  • Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 13 grade Celsius
  • În București, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului

Cum va fi vremea în România

Vremea va fi instabilă, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ziua în jumătatea de vest a țării, la munte și local în rest, iar noaptea pe arii restrânse în vestul, centrul, nordul și sud-estul teritoriului, potrivit prognozei meteo.

Ploile vor avea și caracter torențial și, mai ales în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, prognozează ANM.

Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade Celsius în Dealurile de Vest și 25 de grade Celsius în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 13 grade Celsius, anunță sursa citată.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi în general instabilă, spun meteorologii.

Cerul va avea înnorări în cursul zilei, apoi va deveni variabil. Mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit ANM.

Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade, potrivit prognozei meteo.