• Epicentrul cutremurului de 6,2 a fost la 24 de kilometri de orașul Larissa
  • Cutremurul s-a produc la o adâncime de 20 de kilometri, la 12.16 ora locală
  • A fost resimțit la Atena și a fost urmat de o replică de 4,6

Un cutremur puternic, de 6,2 pe scara Richter, a lovit miercuri Grecia. Seismul a fost resimţit până în capitala greacă, situată la aproape 250 de kilometri distanţă.

Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Pământului susține că seismul s-a produs miercuri la ora 12:16:12 (ora locală a României), în Grecia, la adâncimea de 30 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 119 kilometri SV de Thessaloniki, 176 kilometri N de Patra, 248 kilometri S de Skopje, 248 kilometri NV de Piraeus, 249 kilometri NV de Athens, 252 kilometri SE de Tirana și 288 kilometri SE de Prizren.

Recomandări

MACRON SE ADRESEAZĂ ARMATELOR
COLEGIU DE ELITĂ CU TELEFOANE SIMPLE
CASTERA A ÎNOTAT ÎN SENA
JAMES WEBB DESCOPERĂ DANSUL GALAXIILOR
CUM AFECTEAZĂ CANICULA MEDIUL?
CÂT MAI DUREAZĂ CANICULA?

Potrivit „Εkathimerini”, seismul de 6,2 a afectat o regiune la nord-vest de orașul Larissa din centrul Greciei, însă nu au fost raportate victime sau daune majore.

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici.

Cutremurul a fost resimțit în mai multe zone din Grecia și chiar în Atena.

Mărturia unui medic din Grecia

Zona nu este obișnuită cu seisme. Clădirile din zonă sunt în regulă. În Larissa, există multe sate cu clădiri vechi și acolo e toată atenția autortiăților. Orașul este bine construit, dar satele au construcții mai vechi. Autoritățile tre”, a povestit Nikos Koudounis, medic în Grecia, la Aleph News.