• Filipine a fost lovit de taifunul Vamco, zeci de mii de oameni rămânând fără case
  • Urganul Eta a lovit Golful Mexicului iar 10.000 de oameni au fost evacuaţi
  • În Carolina de Nord sunt inundaţii, iar vulcanul Popocatepetl scoate fum şi cenuşă

Taifun, uragan, inundaţii, vulcan aproape să erupă. Anul 2020 continuă să lovească oamenii din întreaga lume. Natura parcă vrea să ne transmită un mesaj.

Vânturile de 130 de kilometri pe oră au devastat nord-estul Filipine. 32 de sate au fost lovite iar peste 200 de mii de oameni au fost evacuaţi. Taifunul Vamco a lovit aceeaşi zonă care fusese afectată de un al taifun cu doar 10 zile mai devreme. Vamco are forţa echivalentă a unui uragan de categoria a doua. Cel puţin 6 oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 10 sunt daţi dispăruţi. 

Şi în Golful Mexicului a fost prăpăd din cauza Uraganului Eta. Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 10 mii au fost evacuate din cauza inundaţiilor. Oamenii aşteaptă ajutor din partea autorităţilor. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Şi în Carolina de Nord au fost inundaţii, dar din cauza ploilor. În Charlotte, pompierii au salvat 143 de oameni dintr-o şcoală. 

În Mexic, vulcanul Popocatepetl a trimis în aer fum şi cenuşă, pământul cutremurându-se timp de 10 minute. Oamenii au fost avertizaţi să nu se apropie de vulcan.