• Tornadele au ucis cel puţin 10 persoane în centrul şi estul Chinei şi au rănit peste 300 de oameni
  • Şase persoane au murit în oraşul Wuhan şi alte patru în oraşul Shengze, la aproximativ 400 de kilometri est din provincia Jiangsu
  • Wuhan este oraşul în care COVID-19 a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019

O tornadă a lovit prima dată Shengze în jurul orei 19.00, vineri. Mai multe clădiri au fost distruse, iar instalaţiile de electricitate au fost avariate, potrivit AP News, citat de Mediafax.

Guvernul oraşului Suzhou, care supraveghează oraşul, a declarat într-o postare pe reţelele de socializare că patru persoane au murit şi alte 149 au fost rănite. Shengze este aproape de Shanghai, pe coasta de est a Chinei.

O altă tornadă a lovit apoi Wuhan în jurul orei 20.40, cu vânturi de 86 de kilometri pe oră, distrugând zeci de case şi declanşând o întrerupere a energiei electrice care afectează 26.600 de gospodării.

Guvernul Wuhan a declarat că şase persoane au murit şi 218 au fost rănite. Fotografiile arată un grup de salvatori care caută printre clădirile prăbuşite în Wuhan, după miezul nopţii, şi muncitori care curăţă resturi metalice la o fabrică din Shengze, sâmbătă dimineaţa. 

Wuhan este oraşul în care COVID-19 a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019.