• În centrul Londrei, turiști din întreaga lume au continuat să viziteze atracții cheie precum Palatul Buckingham și Turnul Londrei.
  • Populația a fost avertizată să nu înoate în ape deschise pentru a se răcori, iar poliția a anunțat că doi adolescenți au murit după ce au avut probleme în timp ce înotau într-un lac și într-un râu.
  • Cel puțin o grădină zoologică importantă, cea din Chester, a anunțat că va fi închisă

Marea Britanie se pregătea să atingă marți pentru prima dată temperaturi de 40 de grade Celsius, după ce a înregistrat cea mai caldă noapte vreodată, ceea ce a forțat oprirea circulației trenurilor, închiderea unor școli și hrănirea animalelor cu acadele mari de gheață la grădinile zoologice.

Marea Britanie, care se poate lupta să mențină serviciile cheie de transport în condiții de căldură extremă sau de zăpadă, a fost pusă în stare de alertă de urgență națională, în condițiile în care temperaturile par să depășească recordul anterior de 38,7 grade Celsius înregistrat în 2019.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că vor trece mulți ani până când Marea Britanie își va putea moderniza complet infrastructura pentru a face față temperaturilor ridicate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Am văzut o cantitate considerabilă de perturbări ale călătoriilor, a declarat el pentru BBC. Probabil că vom vedea cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată în Marea Britanie astăzi, iar infrastructura, mare parte din ea fiind construită din epoca victoriană, pur și simplu nu a fost construită pentru a rezista la acest tip de temperatură.

O mare parte a Europei se coace de peste o săptămână într-un val de căldură care a provocat incendii de vegetație în zonele rurale uscate ca stinghia din Portugalia, Spania și Franța.

Zborurile sunt anulate din cauza căldurii

În Marea Britanie, căldura a adus probleme de călătorie pe scară largă și solicitări din partea operatorilor de trenuri ca oamenii să folosească serviciul doar dacă este esențial. Network Rail a postat luni pe Twitter o fotografie care arată o șină cu o încovoiere în apropiere de Londra.

Aeroportul Luton din Londra a suspendat zborurile după ce a fost găsit un defect de suprafață pe pistă, iar operațiunile au trebuit să fie deviate de la Brize Norton al Forțelor Aeriene Regale, un raport media sugerând că pista s-a topit parțial. Unele servicii feroviare – inclusiv o rută cheie între nord-estul Angliei și Londra – au fost anulate.

De asemenea, populația a fost avertizată să nu înoate în ape deschise pentru a se răcori, iar poliția a raportat că doi adolescenți au murit după ce au avut probleme în timp ce înotau într-un lac și într-un râu.

Grădina zoologică din Bristol a declarat că maimuțele veveriță, papagalii kea și panda roșii au fost hrăniți cu acadele de gheață înghețate umplute cu legume, frunze sau viermi de făină.