După frig, vine căldura. Meteorologii anunță că în aprilie se încălzește

Sursa: Mediafax Foto
  • La jumătatea lunii aprilie, ne vom aștepta la temperaturi mai ridicate în toate regiunile țării.
  • Până atunci, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru prima parte a primăverii.
  • În săptămâna de Paște, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice.

Meteorologii anunță că la jumătatea lunii aprilie se va încălzi în toate regiunile țării. Până atunci, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru prima parte a primăverii.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 21– 28 martie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar, mai ales, în zonele montane din jumătatea de vest a teritoriului.

În săptămâna 28 martie– 04 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile sudice și la munte, iar, în rest, vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 04– 11 aprilie, temperaturile medii vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar, în rest, va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 11– 18 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate, pentru această perioadă, vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, precizează Administrația Națională de Meteorologie.