• Centrul Naţional de Meteorologie al Chinei a emis duminică o alertă de caniculă, deoarece mai multe regiuni din ţară se confruntă cu temperaturi ridicate.
  • În paralel, mai multe provincii din sud au emis avertismente de inundaţii din cauza ploilor abundente.
  • Autorităţile au eliberat apa din mai multe baraje pentru a evita producerea unor catastrofe, a anunţat televiziunea CCTV din China.

Temperaturi ridicate au fost înregistrate în nordul Chinei şi în regiunile dintre râurile Galben şi râul Huaihe. Meteorologii prognozează duminică temperaturi maxime de 37-39 de grade Celsius în părţi din Xinjiang, Mongolia Interioară şi Henan, potrivit Reuters.

În paralel, în alte zone din China sunt inundaţii. Ploile abundente au afectat sud-estul provinciei Fujian în ultimele şapte zile şi meteorologii anunţă că precipitaţiile nu se opresc încă. Apa din mai multe râuri a depăşit nivelul de avertizare.

Autorităţile au eliberat apa din mai multe baraje pentru a evita producerea unor catastrofe, a anunţat televiziunea CCTV din China.

Recomandări

BIDEN NU RENUNȚĂ LA PREȘEDINȚIE
„SPRING" ÎN PLINĂ VARĂ
ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
BALDWIN SCAPĂ DE ÎNCHISOARE
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
PLEC DEPARTE, PLEC PE MARTE

Autorităţile din regiunea Guangxi au declarat că nivelul apei pe râurile locale a „crescut vertiginos” şi că un student a fost ucis în inundaţiile din oraşul Guilin.