Emisiile globale de dioxid de carbon, aproape de un nou nivel record în acest an

Sursa: www.globalresiliencepartnership.org
  • Emisiile globale de dioxid de carbon se apropie de un nou nivel record în acest an, potrivit raportului anual al Global Carbon Project, publicat la Glasgow, în cadrul conferinţei COP26 a ONU.
  • În plus, subliniază studiul, emisiile de gaze şi cărbune, foarte poluante, vor creşte anul acesta cu mai mult decât au scăzut în 2020, din cauza încetinirii economice cauzate de pandemie.

Emisiile globale de dioxid de carbon se apropie de un nou nivel record în acest an, potrivit raportului anual al Global Carbon Project, publicat la Glasgow, în cadrul conferinţei COP26 a ONU.

Poluarea globală cu dioxid de carbon din acest an va fi la mică distanţă de recordul stabilit în 2019: emisiile de dioxid de carbon cauzate în principal de utilizarea combustibililor fosili ar urma să revină în acest an la nivelurile de dinainte de COVID, iar ponderea Chinei va creşte până la aproape o treime din total, potrivit raportului citat de Agenţia ANSA.

În plus, subliniază studiul, emisiile de gaze şi cărbune, foarte poluante, vor creşte anul acesta cu mai mult decât au scăzut în 2020, din cauza încetinirii economice cauzate de pandemie.

Raportul arată „ceea ce se întâmplă în lumea reală, în timp ce noi suntem aici, la Glasgow, discutând despre cum să abordăm schimbările climatice”, a comentat coautorul Corrine Le Querre, profesor de ştiinţe ale schimbărilor climatice la Universitatea East Anglia din Marea Britanie.