• Un dom de căldură s-a instalat în sudul Europei săptămâna aceasta iar termometrul continua să urce.
  • 20 de persoane au leșinat ieri din cauza căldurii în timp ce se aflau la acest monument clasat UNESCO.
  • Luna iulie a acestui an este pe cale să devina cea mai fierbinte din toate timpurile.

Un dom de căldură s-a instalat în sudul Europei săptămâna aceasta, iar termometrul continua să urce. În Grecia, incendiile se extind în vestul Atenei iar pompierii au petrecut o noua noapte de coșmar.

În Spania și Italia, temperatura aerului se apropie de maxime record, la fel și în sudul Franței, care se pregătește să facă fațî unor zile dificile.

Luna iulie a acestui an este pe cale să devina cea mai fierbinte din toate timpurile.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA
PILE ȘI ȘTAMPILE

Care este situația incendiilor din Grecia

Începând de ieri dimineața Grecia înregistrează un nou val de caniculă si așteaptă temperaturi de până la 45 de grade în acest week-end.

Siturile turistice au anunțat închiderea parțială pentru orele cele mai fierbinți, intre 14 și 17, și chiar până la sfârșitul zilei la Acropole, unde paznicii au intrat în greva.

20 de persoane au leșinat ieri din cauza căldurii în timp ce se aflau la acest monument clasat UNESCO.
Dacă cea mai marea parte a incendiilor păreau că se află sub control, în vestul Atenei se înregistrau aseară noi focare, iar pompierii greci, susținuți de sute de pompieri veniți din alte țări europene, fac față cu greu.

Care sunt previziunile pentru zilele următoare?

Riscul de incendii rămâne foarte mare pentru regiunea din jurul capitalei Greciei, Attica, precum și pentru peninsula Peloponez in sud-vest și centrul Greciei, potrivit Protecției Civile

Pe insula turistică Rodos, unde în urmă cu două zile a izbucnit un incendiu forestier, cinci avioane și cinci elicoptere operau inca împotriva flăcărilor.

În Spania, unde temperaturile continua să urce spre 45 de grade, culesul viilor a început în avans și se face mai mult noaptea, din cauza căldurii de peste zi.

În sudul Franței, autoritățile civile iau masuri pentru a evita incendiile.

Dacă luna iulie 2023 va fi cea mai caldă din toate timpurile, anii care urmează vor continua să doboare recordurile, susțin climatologii, care arata că mecanica schimbărilor climaterice este în marș.

Citește și