• O ploaie cu pești a fost cauzată de un fenomen „care are loc atunci când animalele mici din apă, cum ar fi broaștele, crabii și peștii mici, sunt măturate de furtunile de apă”.
  • Orașul Texarkana, situat în estul Texasului, a declarat pe pagina oficială de Facebook: „2021 scoate toate trucurile… inclusiv ploaia de pești în Texarkana astăzi. Și nu, nu este o glumă”,
  • Postarea a relatat o întâmplare bizară care a aterizat direct în curțile locuitorilor din zonă în această săptămână: ploaie de pești din cer.

O ploaie cu pești a fost cauzată de un fenomen „care are loc atunci când animalele mici din apă, cum ar fi broaștele, crabii și peștii mici, sunt măturate de furtunile de apă”. Orașul Texarkana, situat în estul Texasului, a declarat pe pagina oficială de Facebook: „2021 scoate toate trucurile… inclusiv ploaia de pești în Texarkana astăzi. Și nu, nu este o glumă”,

Este înnorat cu șanse de înotătoare în estul Texasului

Postarea a relatat o întâmplare bizară care a aterizat direct în curțile locuitorilor din zonă în această săptămână: ploaie de pești din cer. Peștii care au căzut au fost rezultatul „ploii de animale”, pe care orașul a descris-o în postarea de pe Facebook ca fiind „un fenomen care are loc atunci când animalele mici de apă, cum ar fi broaștele, crabii și peștii mici, sunt măturate de furtuni de apă sau de curenți de aer care apar la suprafața pământului”.

Creaturile care nu zboară pot călători kilometri întregi într-un nor după ce au fost măturate. În cele din urmă, norul eliberează apă, ducând la pământ și animalele prinse de tromba de apă sau curentul de aer.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În 2005 a plouat cu broaște

Chiar dacă evenimentul meteorologic a durat doar câteva minute, sute de locuitori din Texarkana au comentat pe pagina de Facebook a orașului despre experiențele lor cu ploaia de animale, iar mulți au distribuit fotografii cu peștii care au căzut pe proprietățile lor, care au ajuns peste tot, de la curți rezidențiale la parcări pentru mașini uzate.

James Audirsch, un lucrător la o reprezentanță de mașini de ocazie din orașul din estul Texasului, a declarat pentru WCIA că el și colegul său au văzut peștii căzând la pământ după ce au auzit un trosnet puternic de tunet.

„S-a auzit un tunet puternic, iar când am deschis ușa golfului, m-am uitat afară și ploua foarte tare, iar un pește a căzut la pământ, iar apoi am spus: „Plouă cu pești!” … Peștii cădeau aici și peste tot”, a declarat Audirsch pentru postul de televiziune.

WCIA a relatat că peștele măsura aproximativ 4-5 centimetri și părea a fi un biban alb tânăr.

Deși rare, incidente similare de ploaie de animale au avut loc și în alte părți.

În 2017, în California a plouat cu pești deasupra unei școli primare, astfel că unii elevi au fost loviți de pești în timp ce se jucau afară în pauză.

Iar în nord-vestul Serbiei, în 2005, au căzut mii de broaște peste orășelul Odzaci din cauza vânturilor puternice care le-au purtat în timpul unei furtuni, notează Biblioteca Congresului.

În Texarkana, localnicii nu sunt nerăbdători să vadă (sau să miroasă) din nou ploaia de pești, orașul implorând locuitorii pe Facebook: „Vă rugăm, pentru binele tuturor, să intrăm în vârful picioarelor în 2022 cât mai discret posibil”.