Imagini din mijlocul tornadei din Cehia, surprinse de un localnic. VIDEO

O tornadă violentă a lovit partea de sud-est a Republicii Cehe. Aproximativ 150 de persoane au fost rănite, după estimările oficiale.

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată dimensiunea dezastrului. O persoană a filmat chiar din interior tornadei și a publicat filmul pe YouTube.

În videoclip este suprins momentul în care tornada se apropie de locuința sa și pune la pământ toți copacii întâlniți în cale. Spre final, se poate observa cum fonomenul meteo extrem sparge geamurile casei și distruge totul în interior.

Au fost raportate şi decese, însă numărul acestora nu este cunoscut

„Estimăm că numărul persoanelor rănite este între 100-150, de la copii la vârstnici”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Salvare, Michaela Bothova.

Sute de case au fost distruse în regiunea Moravia de Sud, potrivit Deutsche Welle. Tornada a devastat mai multe localităţi, inclusiv oraşul Hodonin, care se află la graniţa cehă-slovacă.

Echipaje de salvare austro-slovace s-au alăturat eforturilor de salvare ale autorităţilor cehe şi le sprijină activ în cercetarea zonei.

Videoclipurile din presa cehă apărute pe Twitter prezintă impactul dezastrului: clădiri prăbuşite şi vehicule avariate în Hodonin şi în zonele din jur.

Potrivit meteorologilor, tornada a fost de nivel F3-F4. Viceprimarul oraşului Hrusky a declarat că jumătate din localitate a fost complet demolată de rafale. Grindina a făcut pagube în zonele vizate de furtună.