Încă un Crăciun cu vreme caldă și fără pic de zăpadă. Temperaturi cu 10-15 grade mai mari decât normalul termic al perioadei

Încă un Crăciun cu vreme caldă și fără pic de zăpadă. Temperaturi cu 10-15 grade mai mari decât normalul termic al perioadei Mediafax Foto
  • În ziua de Crăciun, în Craiova, termometrele au arătat 10 grade Celsius
  • Meteorolog: temperaturile sunt cu 10-15 grade mai mari decât normalul termic al perioadei
  • Luni dimineaţa, minimele vor fi între minus 1 şi plus trei grade

Este încă un Crăciun cu vreme caldă și fără pic de zăpadă. Termometrele au înregistrat, astăzi, 12 grade, în Lunca Dunării. Iar vremea neobişnuit de caldă pentru această perioadă se va menţine şi în prima săptămână din luna ianuarie a anului viitor, spune Ion Marinică, meteorolog.

Ion Marinică – meteorolog: „Sigur, depăşeşte normalul termic cu mai mult de 10-15 grade al acestei perioade. Vorbesc de normalul termic dacă mă refer la mediile multianuale ale secolului trecut.”

La Craiova, o magnolie înmugurită te face să crezi că este Paştele, nu Crăciunul.

„Sincer, nu cred c-a mai fost niciodată atât de cald.Mă gândesc când a fost mai frig. Cred că ultima dată când chiar am avut şi noi o vreme potrivită pentru iarnă a fost acum 3 sau 4 ani.Şi de atunci, doar s-a încălzit, din ce în ce mai mult”, spune un locuitor al orașului.

8 grade au fost şi la Constanţa. Virginia este grafician şi locuieşte în Eforie Nord. A ales să relaxeze, în prima zi de Crăciun, pe plajă. Aici a fotografiat lebedele. În golfuleţul din Eforie, vremea este perfectă pentru iernat.