• Un fum gros a acoperit orașul rus Yakutsk și alte 50 de localități siberiene în urma unor incendii puternice.
  • Operațiunile de pe aeroportul orașului au fost suspendate temporar.
  • Suprafața totală cuprinsă de flăcări a ajuns la 100.000 de hectare în ultimele 24 de ore.

Siberia a fost afectată de incendii forestiere din cauza temperaturilor neobișnuit de ridicate și a neglijării regulilor de siguranță împotriva incendiilor. Regiunea Saka-Yakutia din nord-estul Siberiei este cea mai afectată.

„Nu ne putem vedea din cauza fumului, ochii ne ard și, în general, fumul este foarte periculos pentru sănătatea sătenilor. Vedem la televizor avioane care aruncă apă peste pădurea în flăcări, dar nu sunt trimise aceste avioane să ne ajute din anumite motive”, a spus Vasiliy Krivoshapkin, rezident în satul Magaras.

Oficialii locali au declarat că 187 de incendii au izbucnit duminică în regiune. Suprafața totală cuprinsă de flăcări a ajuns la 100.000 de hectare în ultimele 24 de ore.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„S-a întâmplat asta din cauza secetei. Pentru al treilea an consecutiv, nu primim ploaia cu care eram obișnuiți. Așteptăm ploaia, ne rugăm, dar nu vine”, a afirmat Alexander Afonin, inginer.

Ministerul rus de Urgență a declarat că a lansat două avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Peste 2.200 de militari și pompieri depun eforturi pentru a limita proporțiile dezastrului.

Situația cu incendii în republica noastră este foarte dificilă. Repet că ne confruntăm cu cea mai uscată vară din ultimii 150 de ani în Yakutia, iar iunie a fost cea mai fierbinte lună înregistrată. Acest lucru, împreună cu furtunile uscate care au loc aproape zilnic în republica noastră, au provocat incendii semnificative”, susține Aysen Nikolayev, șeful republicii Yakutsk.