• Incendii masive de vegetaţie afectează zone din sudul Turciei, în provincia Antalya.
  • Sute de pompieri depun eforturi pentru stingerea incendiilor, iar unele localităţi au fost evacuate.
  • Aerul este irespirabil în zonă.

Ard pădurile în Antalya și sute de oameni au fost evacuați. Se întâmplă în stațiunea Manavgat, acolo unde sunt și sute de turiști români.

Pompierii se luptă cu flăcările, iar aerul este irespirabil în zonă. Autoritățile locale au evacuat deja mai multe cartiere, iar turiștilor li s-a spus să nu iasă din camere.

Incendiile afectează zeci de hectare de vegetaţie din zonele Yeniköy şi Side, în districtul Manavgat din Antalya. Focul s-a răspândit rapid din cauza rafalelor puternice de vânt şi a temperaturilor ridicate. Cinci localităţi au fost evacuate.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

În zonă au fost mobilizaţi peste 400 de pompieri, cu 103 vehicule de stingere a incendiilor, cu 19 elicoptere şi un avion.

Autorităţile au anunţat că incendiile sunt sub control. Guvernatorul districtului Manavgat, Şükrü Sözen, a declarat pentru postul tv CNN Türk, că focul a afectat inclusiv zone rezidenţiale, numeroase case fiind distruse. Şükrü Sözen a afirmat că incendiile sunt departe de zonele de coastă, astfel că staţiunile turistice nu sunt afectate.

Autorităţile încearcă să stingă incendiile şi să afle cauzele izbucnirii acestora.