• Forțele de stingere a incendiilor se confruntă cu fronturi dinamice de foc în regiunile West Attica, Laconia și Rhodes din Grecia, în urma unor condiții meteo extreme, cu vânt puternic și temperaturi ridicate.
  • În ultimele 24 de ore, au avut loc 62 de incendii, dar majoritatea au fost stinse la începutul izbucnirii lor. Cu toate acestea, sunt focare la care dificultățile din teren împiedică eforturile de stingere.
  • Potrivit serviciilor de urgență, zonele în alertă ridicată vineri sunt Attica, Boeotia, Evia, Corinth, Argolis, Rodos, Samos și Ikaria.

Lupta pompierilor cu flăcările continuă în Grecia. Sunt focare puternice în apropiere de Atena, mai multe sate au fost evacuate joi seara. scrie Kathimerini. Urmează un weekend canicular, iar intensitatea vântului continuă să fie ridicată. Potrivit serviciilor de urgență, zonele în alertă maximă vineri sunt Attica, Boeotia, Evia, Corinth, Argolis, Rodos, Samos și Ikaria.

Joi au avut loc 62 de incendii

Joi, pompierii au anunțat că au izbucnit 62 de incendii în 24 de ore, dar majoritatea au fost gestionate în stadiul inițial al izbucnirii. Cu toate acestea, incendiile persistente și condițiile dificile au făcut ca eforturile de stingere să fie extrem de solicitante pentru forțele de intervenție. În efortul de a face față situației, peste 300 de pompieri au fost mobilizați, fiind susținuți de 122 de vehicule specializate.

23 de mijloace aeriene au fost mobilizate pentru stingerea incendiilor

În sprijinul operațiunilor de stingere, au fost mobilizate și 23 de mijloace aeriene, inclusiv avioane și elicoptere, dintre care patru au fost furnizate de Italia și Franța prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă. Cu toate acestea, cu toate resursele implicate, eforturile de stingere au fost îngreunate de amploarea și intensitatea incendiilor care continuă să afecteze pădurile și terenurile agricole din regiune.

Recomandări

6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
CE E MAREA EXTENUARE
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT

Citește și: