• Vremea rea a creat probleme, în ultimele 24 de ore, în 21 de localităţi din zece judeţe.
  • Cel mai grav afectat este judeţul Prahova.
  • Aici s-a produs o surpare de teren în Sinaia din cauza eroziunii malului pârâului Vânturiş, fiind în pericol trei case.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate duminică, între orele 3.00 – 10.00, vremea rea a produs efecte în 21 localităţi din judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Maramureş, Prahova şi Vâlcea.

Pompierii au evacuat apa din șapte case, trei beciuri, șapte curţi, o anexă gospodărească şi au degajat șase copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate două imobile şi un autoturism. Cel mai grav afectat a fost judeţul Prahova, în Sinaia, unde s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiş, fiind în pericol trei case. Preventiv, trei persoane s-au autoevacuat la rude. Traficul rutier a fost temporar blocat pe DN 10 din Buzău, din cauza pietrelor căzute de pe versanţi.

„Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situaţia este permanent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional pentru dispunerea măsurilor care se impun pentru alocarea, la nevoie, a forţelor şi mijloacelor necesare limitării şi înlăturării potenţialelor efecte. Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. În situaţia manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi”, transmite IGSU.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI