• Bărci de casă, bărci cu pânze și bărci cu motor au eșuat, creând o scenă suprarealistă într-un peisaj deșertic.
  • Majoritatea rampelor pentru ambarcațiuni au fost închise, iar docurile din porturile de agrement au fost mutate în ape mai adânci.
  • Scăderea nivelului apei are consecințe nu numai pentru orașele care depind de viitoarea sursă de apă, ci și pentru navigatori.

Cel mai mare rezervor de apă din SUA s-a redus la un nivel record din cauza unei secete crunte și a cererilor celor 40 de milioane de oameni din șapte state care secătuiesc râul Colorado. Seceta din vestul SUA a fost agravată de schimbările climatice.

Sezonul incendiilor de vegetație a devenit mai lung și incendiile mai intense, temperaturile caniculare au doborât recorduri, iar lacurile se micșorează. Apele în retragere ale Lacului Mead National Recreation Area au scos la iveală rămășițele scheletice a două persoane, alături de nenumărați pești uscați și ceea ce a devenit un cimitir de ambarcațiuni uitate și eșuate.

Bărci de casă, bărci cu pânze și bărci cu motor au eșuat, creând o scenă suprarealistă într-un peisaj deșertic. O geamandură care a marcat cândva o zonă de interdicție pentru ambarcațiuni se află în noroi, fără nicio picătură de apă la vedere.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Puternicul râu Colorado, care separă Nevada de Arizona, curgea cândva pe sub pereții Canionului Negru, până când barajul Hoover a fost ridicat în 1935 pentru irigații, controlul inundațiilor și energie hidroelectrică. Nivelul său a scăzut cu 52 de metri de când a atins nivelul maxim al apelor în 1983 și lasă în urmă o linie albă și strălucitoare de depozite minerale pe pereții maro ai canionului, care se profilează peste bărcile cu motor care trec, înalte cât o clădire cu 15 etaje.

Majoritatea rampelor pentru ambarcațiuni au fost închise, iar docurile din porturile de agrement au fost mutate în ape mai adânci. Scăderea nivelului apei are consecințe nu numai pentru orașele care depind de viitoarea sursă de apă, ci și pentru navigatorii care trebuie să navigheze pe ape puțin adânci și să evite insulele și bancurile de nisip care se ascund sub suprafață înainte de a ieși la suprafață.