Las Vegas atinge recordul istoric de temperatură. Orașul din Nevada a înregistrat pentru prima dată 49C

Las Vegas a atins recordul de temperatură din toate timpurile, pe fondul unui val de căldură extins de-a lungul coastei de vest a SUA, scrie Sky News.

Orașul din Nevada a înregistrat duminică, pentru prima dată, o temperatură de 49C – la o zi după ce temperatura a atins 46C, egalând un record stabilit în 2007.

Temperaturile sunt cu până la 20 de grade peste cele normale pentru această perioadă a anului în unele locuri, potrivit meteorologului Bryan Jackson de la National Weather Service (NWS).

Avem un val de căldură extrem și expansiv în curs de desfășurare, și se așteaptă să continue în această săptămână”, a spus el.

Aproximativ 36 de milioane de persoane se află sub o avertizare de căldură excesivă, inclusiv în estul Oregon, nord-estul Nevada și sud-vestul Idaho.

NWS avertizează, de asemenea, cu privire la creșterea riscului de incendii de vegetație din cauza unui amestec de condiții calde, uscate și vânt. Joanna Robinson, producător meteo la Sky News, a declarat că este probabil să fie depășite și alte recorduri.

Totul se datorează unei dorsale de nivel superior situată deasupra vestului SUA, care va menține un model blocat, cu aer care se scufundă ajutând la creșterea presiunii și a temperaturii la suprafață”, a spus ea. Acest lucru va permite căldurii extreme în curs de desfășurare în zonă să continue în această săptămână, cu alte recorduri probabil să fie depășite. Valul de căldură va permite temperaturilor să ajungă la 40 și, eventual, la 50 de grade Celsius pentru părți din interiorul Californiei.

Exit mobile version