• Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia.
  • Există riscul apariției unor fenomene severe în intervalul 11-12 decembrie.
  • Fenomenele extreme se vor manifesta prin precipitații abundente, grindină și viscol în zonele de munte.

Ministerul Afacerilor Externe a emis sâmbătă o atenționare de călătorie pentru Grecia din cauza riscului schimbării bruște a condițiilor meteorologice și al apariției unor fenomene extreme.

Schimbările sunt valabile în intervalul 11-12 decembrie, iar fenomenele se vor manifesta prin precipitații abundente, grindină și căderi masive de zăpadă în zonele de munte. De asemenea, vor fi prezente și furtuni și intensificări importante ale vântului, relatează Știri Diaspora.

Potrivit comunicatului de presă transmis de MAE, fenomenele meteo extreme vor afecta întreg teritoriul Greciei. Intensitatea vântului va atinge 7-8 grade pe scara Beaufort, iar rafalele ar putea ajunge izolat și la 9 grade pe aceeași scală.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

”Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență,” a transmis MAE.