MAE: Atenționare pentru cetățenii români care călătoresc în Grecia

Avertizare ANM: Cod portocaliu de vânt în cinci județe din România. Intră în vigoare de la ora 12:00

Ministerul Afacerilor Externe a emis sâmbătă o atenționare de călătorie pentru Grecia din cauza riscului schimbării bruște a condițiilor meteorologice și al apariției unor fenomene extreme.

Schimbările sunt valabile în intervalul 11-12 decembrie, iar fenomenele se vor manifesta prin precipitații abundente, grindină și căderi masive de zăpadă în zonele de munte. De asemenea, vor fi prezente și furtuni și intensificări importante ale vântului, relatează Știri Diaspora.

Potrivit comunicatului de presă transmis de MAE, fenomenele meteo extreme vor afecta întreg teritoriul Greciei. Intensitatea vântului va atinge 7-8 grade pe scara Beaufort, iar rafalele ar putea ajunge izolat și la 9 grade pe aceeași scală.

”Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență,” a transmis MAE.

Exit mobile version