• Phil, celebra marmotă din Pennsylvania, şi-a văzut umbra şi a prezis că iarna va dura încă şase săptămâni în Statele Unite.
  • În fiecare an, pe 2 februarie, de Ziua Marmotei, membrii Clubului Punxsutawney Groundhog pleacă în pelerinaj la Gobbler’s Knob, unde se află „reşedinţa” oficială a marmotei Phil.
  • Deşi Phil nu deţine o diplomă în meteorologie, opinia publică din Statele Unite aşteaptă cu nerăbdare, în fiecare an, previziunile sale.

Punxsutawney Phil, celebra marmotă din statul american Pennsylvania, despre care legenda spune că poate să facă predicţii meteorologice, a ieşit din vizuina sa, şi-a văzut umbra şi a prezis astfel că iarna va dura încă şase săptămâni în Statele Unite, scrie Reuters.

În fiecare an, pe 2 februarie, de Ziua Marmotei, membrii Clubului Punxsutawney Groundhog pleacă în pelerinaj la Gobbler’s Knob, unde se află reşedinţa” oficială a marmotei Phil.

Membrii clubului aşteaptă ca Phil să iasă din vizuină şi, potrivit legendei, dacă animalul îşi vede umbra, atunci iarna va mai dura încă şase săptămâni. Dacă nu, atunci primăvara din acel an va fi una timpurie.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Din punct de vedere ştiinţific, iarna se încheie oficial odată cu echinocţiul de pe 20 martie, indiferent de previziunile marmotei Phil. Însă Mama Natură” nu ţine cont întotdeauna de calendar, şi nici marmota Phil.

Deşi Phil nu deţine o diplomă în meteorologie, opinia publică din Statele Unite aşteaptă cu nerăbdare, în fiecare an, previziunile sale.

Istoricul predicţiilor făcute de Phil nu este însă unul perfect. În medie, Phil a avut dreptate în 40% din cazuri de-a lungul ultimilor 10 ani” , potrivit Centrului Naţional pentru Informaţii despre Mediu.

Marmota Phil şi prietenii lui din Punxsutawney fac predicţii meteorologice încă din anul 1887.

În pofida istoricului său neconcludent privind previziunile meteo, marmota Phil este în continuare foarte iubită de admiratorii ei.

În definitiv, titlul său complet este Punxsutawney Phil, Clarvăzătorul clarvăzătorilor, Înţeleptul înţelepţilor, Prognosticatorul prognosticatorilor şi Profet Extraordinar al Vremii” .

Phil nu este singura marmotă căreia americanii i-au atribuit valenţe de meteorolog, potrivit CNN. De fapt, în Statele Unite există multe alte marmote ca el. State federale precum Ohio, Carolina de Nord, New York, Georgia, Tennessee, Wisconsin, Illinois, Maryland, Virginia de Vest şi Michigan au propriile marmote care fac previziuni meteorologice.