METEO în România, 1 februarie 2021. Vremea va fi în general închisă, iar maximele vor ajunge la 11 grade Celsius

METEO, 21 decembrie. Vremea se va menține închisă. Temperaturi maxime, între 0 și 8 grade Celsius Sursa Foto: Mediafax / Octav Ganea
  • Specialiștii anunță o vreme în general închisă.
  • Vor fi precipiaţii sub formă de ninsoare la munte.
  • Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 11 grade Celsius.
  • În Capitală, vremea se va încăzi uşor.

Vremea în țară

În intervalul 31 ianuarie ora 22:00 – 1 februarie ora 12:00, temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1.400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h. Ceață.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei, potrivit ANM.

La munte

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În Capitală

În Capitală, vremea se va încăzi uşor. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului vor mai fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade Celsius, iar cea minima va fi de 2…3 grade Celsius.