Meteo, 1 iulie. Scad temperaturile în toată țara. În Capitală, disconfortul termic va fi ridicat

  • Vremea va fi instabilă, la început în vest, centru, nord, nord-est, în zonele montane și submontane, apoi și în restul teritoriului
  • În București, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități
  • La nivelul întregii țări, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade Celsius în estul Transilvaniei și 35 de grade Celsius în sud-vestul Olteniei, iar cele minime între 12 și 22 de grade Celsius

Cum va fi vremea în România

Vremea va fi instabilă, la început în vest, centru, nord, nord-est, în zonele montane și submontane, apoi și în restul teritoriului, prognozează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Aceasta se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă ale vântului.

Pe alocuri vor fi vijelii și grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, local se vor depăși 20…40 l/mp și izolat 60…70 l/mp, anunță meteorologii.

Temperaturile vor fi în scădere, dar local în regiunile sudice și estice vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, potriviti prognozei meteo.

La nivelul întregii țări, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade Celsius în estul Transilvaniei și 35 de grade Celsius în sud-vestul Olteniei, iar cele minime între 12 și 22 de grade Celsius, conform ANM.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Treptat instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, prin intervale de timp cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Probabilitatea va fi ridicată și pentru grindină și vijelie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17…19 grade Celsius, transmite ANM.

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar pe arii extinse se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri grindină și vijelii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăşi local 20…40 l/mp şi pe spații mici, 60…70 l/mp. Valorile termice vor scădea față de ziua anterioară, conform prognozei meteorologilor.

Cum va fi vremea la mare

Vremea va fi caldă dar va deveni în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și noaptea când, trecător, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua dar și în timpul averselor când poate avea aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade Celsius iar cele minime între 21 și 22 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori de 20…22 grade Celsius, spun meteorologii.