Meteo, 1 martie. Ploi, lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor țării

  • În regiunile țării vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, iar în special în Transilvania și Moldova, trecător și lapoviţă şi ninsoare
  • Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 13 grade Celsius

Vremea în România

În regiunile estice şi sud-estice, iar la începutul intervalului şi în centrul ţării, cerul va fi mai mult noros şi temporar îndeosebi ziua, vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, iar în special în Transilvania și Moldova, trecător și lapoviţă şi ninsoare; vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 45…55 km/h.

Cu totul izolat, în primele ore, vor fi condiţii de polei. În zona montană, local, vor predomina ninsorile, vântul va sufla cu rafale de 60…80 km/h, cu precădere în prima parte a zilei, viscolind sau spulberând temporar zăpada.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre parţial noros, precipitaţii trecătoare, mai ales ploi vor fi doar izolat, cu probabilitate mai mare în Oltenia, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în regiunile sud-vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 13 grade Celsius, valori în jurul celor normale pentru începutul lunii martie; minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 3 grade Celsius. Mai ales noapte, pe alocuri se va forma ceaţă.

Vremea în București

Vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei date. Cerul va fi mai mult noros și în cursul zilei temporar va ploua slab, iar în orele dimineții vor fi condiții pentru precipitații mixte și depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…8 grade Celsius, iar cea minimă de 0…2 grade Celsius.