• Spre deosebire de ziua anterioară, în jumătatea de sud a țării, vremea va continua să se înrăutăţească şi va deveni deosebit de rece.
  • Precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse.
  • În Capitală, vremea se va înrăutăţi şi va deveni deosebit de rece.

Vremea în România

În jumătatea de sud a teritoriului vremea va continua să se înrăutăţească şi va deveni deosebit de rece, iar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. În Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În sud-est, iar la începutul zilei în extremitatea de sud a teritoriului, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie sau lapoviţă. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în sudul Banatului, Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade Celsius. Izolat va fi ceață.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Vremea în București

Vremea se va înrăutăţi şi va deveni deosebit de rece. Vor fi precipitații însemnate cantitativ (15…20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi medii estimate de 8…10 cm.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, ce vor atinge la rafală 45…55 km/h, viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0…1 grad Celsius în mare parte a intervalului, iar spre dimineaţă va scădea spre -3…-2 grade Celsius, informează ANM.