METEO, 11 ianuarie 2021. Vor predomina ninsorile. Codul galben, valabil și astăzi

  • Va ninge abundent în Muntenia, Oltenia și în sudul Banatului.
  • Atenționarea de cod galben este valabilă până astăzi, la ora 14:00.
  • Vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ dimineața.

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi închisă și vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar pe arii mai extinse în sud și sud-est, unde cantitățile de precipitații vor depăși 15…20 l/mp.

Vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ la începutul intervalului, îndeosebi în Muntenia și zona Carpaților de Curbură, unde se va mai depune strat de zăpadă, ce va depăși local 15 cm. În sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în prima parte a intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.700 m, temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 5…7 grade Celsius pe litoral, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade C. Izolat va fi ceață, potrivit ANM.

ÎN BUCUREȘTI

Vremea va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare mai ales în prima parte a zilei și din nou în cursul nopții și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 5…10 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad Celsius, iar cea minimă va fi de -2…0 grade C.