• Astăzi, vremea se va încălzi uşor faţă de intervalul precedent, dar îndeosebi în regiunile extracarpatice.
  • Local, se va menţine deosebit de rece.
  • În cursul zilei, temporar, se vor semnala precipitaţii, potrivit ANM.

Vremea în țară

Vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent, dar îndeosebi în regiunile extracarpatice, local, se va menține deosebit de rece. Cerul va avea înnorări temporare în sud și va fi mai mult noros în restul teritoriului.

În cursul zilei, temporar, se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare la munte, în general moderate cantitativ în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în Maramureș, unde se va depune strat de zăpadă mai consistent, sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie în Transilvania și Moldova și mai ales ploi în Banat și Crișana. Noaptea, aria precipitațiilor va fi în extindere îndeosebi în vestul și centrul țării, vor fi ploi în zonele joase și predominant lapoviță și ninsori la munte. Pe alocuri se va depune polei.

Vântul va avea intensificări în zona montană, unde la altitudini în general de peste 1.500 m, temporar vor fi rafale de peste 80…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, dar ziua și în majoritatea regiunilor, local cu viteze în general de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 11 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 5 grade Celsius.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vremea în București

Vremea va fi în continuare deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, dimineața vor fi condiții de ceață, iar spre sfârşitul nopţii este posibil să plouă slab, favorizând depunerea de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade Celsius, iar cea minimă va fi de -6…-3 grade Celsius, potrivit ANM.