Meteo, 15 aprilie: Vreme deosebit de rece în toată țara. În anumite zone va ninge

  • În Transilvania şi în Maramureş vor fi perioade și cu lapoviţă și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade Celsius
  • În București, cerul va avea înnorări ziua, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, iar noaptea va deveni variabil

Cum va fi vremea în România

Vremea se va menține deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie în special în ceea ce privește regimul termic diurn, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade Celsius. Nebulozitatea va fi persistentă în jumătatea nordică a țării, unde va ploua pe arii extinse și în general moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp), în timp ce în sudul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar izolat ploi slabe, potrivit prognozei meteo.

În cursul nopții, în Transilvania şi în Maramureş vor fi perioade și cu lapoviţă și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și în zonele deluroase din rest, transmit meteorologii.

La munte va ninge, va continua să se depună strat de zăpadă, iar la altitudini mari va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se vor înregistra rafale de vânt de peste 70…80 km/h. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, până la 60…65 km/h în Oltenia, anunță ANM.

Cum va fi vremea în București

Vremea se va menține rece pe parcursul zilei, când se va înregistra o temperatură maximă în jurul valorii de 13 grade Celsius, potrivit ANM.

Cerul va avea înnorări ziua când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, iar noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade Celsius, prognozează meteorologii.