• Meteorologii anunță vreme rece și ger, în special dimineața și în cursul nopții.
  • Nu se vor semnala încălziri semnificative de temperatură.
  • Temperaturile scăzute vor persista în cea mai mare parte a săptămânii.

Vremea în țară

Vremea va fi rece în majoritatea regiunilor, geroasă dimineața pe arii restrânse, iar noaptea în special în nordul, centrul și nord-estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 şi 6 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 şi -5 grade Celsius. Cerul va fi variabil în vest și sud-vest, iar în rest va prezenta înnorări temporare.

Va ninge slab în cea mai mare parte a zonei montane, local în nord, centru şi nord-est și izolat în sud. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi pe timpul zilei, ce vor accentua senzația de frig, cu rafale de peste 70 km/h, la munte – cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum și în Moldova, cu viteze în general de 55…65 km/h, zone unde zăpada va fi spulberată, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse în Transilvania, Dobrogea și Oltenia.

Vremea în București

Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros și mai ales seara și noaptea vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi 3…4 grade Celsius, iar cea minimă de -8…-5 grade Celsius, potrivit ANM.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA