• Temperaturile vor fi mai crescute, dar va continua să plouă în majoritatea regiunilor.
  • În sudul țării, vremea va fi instabilă.
  • În Capitală, în a doua parte a zilei și la noapte vor fi averse.

Vremea în țară

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor, dar va fi în general instabilă. În jumătatea de est a țării și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade pe litoral și 28 de grade Celsius în Câmpia de Vest, iar cele minime între 10 și 17 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM anunță maxime de peste 30 de grade Celsius

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Vremea în București

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor menține mai scăzute decât cele normale la mijlocul lunii iunie. Cerul va fi temporar noros și, în special în partea a doua a zilei și noaptea, vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de de 23…24 de grade Celsius, iar cea minimă de 14…15 grade Celsius, potrivit ANM.