• Vremea va fi în general închisă și vor predomina precipitațiile
  • Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade și 17 grade Celsius
  • Cod galben de ploi și ninsori valabil până pe 17 martie

Vremea în țară

Vremea va fi în general închisă și se vor semnala precipitații în sudul, centrul și estul țării, iar ziua, pe arii mai restrânse, și în rest. Vor fi ploi (ce vor avea caracter de aversă în Muntenia și Dobrogea, unde, trecător, se vor semnala descărcări electrice), cu tendință de transformare, mai ales noaptea, în lapoviță și ninsoare în Transilvania, Maramureș, vestul Moldovei și izolat în zona subcarpatică din celelalte regiuni.

La munte, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Izolat, vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări mai ales în vest și sud, iar noaptea în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali se vor atinge 60…70 km/h la rafală, iar ninsoarea va fi viscolită.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade și 17 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între 1 și 7 grade Celsius. Dimineața, pe arii restrânse în est și sud-est și cu totul izolat în rest, se va semnala ceață

Vremea în București

Vremea va deveni instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi ploi, mai ales averse, posibil moderate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre seară și la începutul nopții.

Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în ziua precedentă, va fi de 14…15 grade Celsius, iar cea minimă de 4…5 grade Celsius. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Cod galben de ploi și ninsori valabil până la ora 14:00

Interval de valabilitate: 14 martie, ora 16:00 – 15 martie, ora 14:00 Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, ninsori în zona înaltă de munte;

Zone afectate: În Banat, Crișana, Maramureș și local în nordul și vestul Transilvaniei, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1.700 m în Carpații Occidentali și la peste 1.200 m în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Cod galben de ploi și ninsori valabil până pe 17 martie

Interval de valabilitate: 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00 Fenomene și zone vizate: ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1.500 m; ploi și ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă. La munte, la peste 1.500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.